torstai 10. huhtikuuta 2008

Juice Leskinen : Vauhtikone (1976)


Ei Tunturi markkinoinnissaan pelkästään painotuotteihin ole luottanut. Vuonna 1976 Juice Leskinen valjastettiin markkinoimaan Tunturia 7 tuuman singlellä. A-puolelle tuli Vauhtikone ja B-puolelle vanhempi kappale Jyrkiboy (Love Records TUNT 1). Aikaisemminhan Juice oli laulanut jo Einarin polkupyörästä ja Napoleonin moposta (1974).
Leskinen oli saanut tilaustyön tehdä kappaleen Tunturi-mopoa mainostamaan. Alunperin hänellä oli varsin vapaat kädet kappaletta tehdessä, mutta tekstin nähtyään eivät tilaajan edustajat Tunturilla olleet kovinkaan ilahtuneita. Esimerkiksi rivit "ehdit kurviin ennen kuolemaa" tai ilmaisu "speed machine" (kilpailija-Soliferilla oli mopo nimeltään Solifer Speed) tökkivät. Leskinen joutuikin kirjoittamaan annettujen ohjeiden mukaan uudet sanat, mutta hänen oma kiinnostuksensa projektiin katosi muutosten myötä. Myyntiin tämä single ei koskaan päätynyt vaan sitä jaettiin Tunturi-tuotteiden ostajille vuonna 1976.
"Vauhtikoneen jalkojen väliin kun saa, niin viihtyy
Ehdit kurviin ennen polkijaa, se kiihtyy … "


2 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Juice taisi tehdä muillekin mainoslauluja mm. Ilta-Sanomille. Löytyisköhän tuo Tunturin mainoslaulu mistään mp3-formaatissa ?

Mika kirjoitti...

Biisi on julkaistu viimevuonna kokoomalla Juice Leskinen: Syksyn sävel - Kaikki singlet 1974-2004 (6 x CD). Löytyy ladattavana mm. Lataamosta ja Anttilan verkkomusiikkikaupasta.